Waterbehandeling

Heeft u een vraag over waterbehandeling ?

We zoeken samen met u naar de meest geschikte waterbehandelingsmethode voor uw zwembad.

Een zwembad is een bron van plezier, ontspanning en rust.
Optimaal genieten valt of staat met een perfecte waterkwaliteit!

Helder, zuiver en verzorgd water. Daar droomt toch iedere zwembadeigenaar van? Maar goed onderhoud van uw zwembad is niet altijd vanzelfsprekend. Om volop te kunnen genieten van uw binnen- of buitenzwembad dient u de nodige stappen te nemen om uw zwembad goed te verzorgen. De waterbehandeling van uw zwembad is hierbij van cruciaal belang.

Zichtbaar en onzichtbaar vuil vermijden

Naast het vuil dat met het blote oog zichtbaar is zoals bladeren, gras en insecten, krijgt uw zwembad ook te maken met onzichtbaar vuil zoals algen en bacteriën. Zwembadwater is namelijk de perfecte voedingsbodem voor schimmels, bacteriën en allerlei andere micro-organismen. Wilt u troebel water en slijmachtige aangroei vermijden in uw zwembad? Dan is een efficiënte waterbehandeling nodig.

De manier waarop u uw zwembad onderhoudt bepaalt namelijk de levensduur van het zwembad en de impact van de onderhoudsproducten op het zwembadwater.

De ideale waterbehandeling van uw zwembad is afhankelijk van een aantal factoren zoals de grootte van uw zwembad, de ligging van het zwembad en of het een binnen- of buitenzwembad is.

Heeft u een vraag over de waterbehandeling van uw zwembad?

We zoeken samen met u naar de meest geschikte waterbehandelingsmethode voor uw zwembad.

Schakel uw zwembadspecialist in

CN Pools uit Heusden-Zolder ondersteunt u graag met het onderhoud en de waterbehandeling van uw zwembad. U kan bij ons terecht voor verschillende waterbehandelingsmogelijkheden zoals manuele waterbehandeling, automatische waterbehandeling, waterbehandeling met UV, waterbehandeling met zoutelectrolyse, …

Zorgeloos genieten dankzij de juiste waterbehandeling voor uw zwembad

Als eigenaar van een zwembad wilt u optimaal kunnen genieten van uw zwemwater. Zorg er dan voor dat problemen zoals algengroei, troebel water, foutieve dosering van chemicaliën en zelfs huidirritatie of oog- en oorontstekingen uw plannen niet in het water doen vallen.

Meten is weten en dit geldt ook voor de kwaliteit van uw zwembadwater!
Met behulp van onderstaande elementen kan u de waterkwaliteit van uw zwembad betrouwbaar en snel analyseren.

Nazicht van de filter

Investeren in een kwalitatieve filter en circulatiepomp is geen overbodige luxe. De filter bepaalt namelijk voor 50 procent de waterbehandeling van uw zwembad. Een regelmatige controle van uw filterinstallatie is dan ook nodig alsook wekelijks terugspoelen van de filter.

 

Ontsmetting met chloor

Een goede filter is echter niet voldoende. Wilt u dat uw water steeds helder en vrij van bacteriën is? Dan moet u ook een adequaat ontsmettingsmiddel voor uw zwembad voorzien. Ontsmetting van uw zwembadwater met chloor is vandaag nog steeds de meest gebruikte en betrouwbare manier. Bij het gebruik van chloor dient u bovendien slechts rekening te houden met 2 parameters: de pH-waarde en de concentratie vrije chloor.

Automatische dosering voor een efficiënte ontsmetting

Vergeet het toevoegen van chloor via granulaten of tabletten. De ideale oplossing voor een effectieve ontsmetting van uw zwembadwater is het gebruik van een automatisch meet- en doseersysteem dat vloeibare chloor aan het zwembad toevoegt. Dit digitale meetapparaat voorzien van groot verlicht lcd-scherm meet continu de pH-waarde en het chloorgehalte en houdt dit steeds op peil. Zo is een optimale kwaliteit van uw zwembadwater steeds gegarandeerd!